A bright, versatile kitchen without the hassle and expense of an expanded footprint.

Avoiding an Addition

  • Avoding an addition kitchen island
  • Avoiding an addition before
  • Avoiding an addition kitchen island 2
  • Avoiding an addition before 2
  • Avoiding an addition counter
  • Avoiding an addition counter before
  • Avoiding an addition counter 2

Byggmeister's Solution

We completely renovated the kitchen with well-insulated windows, energy-efficient appliances, and durable products and finishes. We replaced the existing oak with beautiful pale yellow cabinets with inset doors, which brightens the room considerably, and installed granite countertops in a soft green color with a unique figuring that adds interest to the room. The green tile used for the backsplash has a nice beveled edged that accentuates the pattern in the granite and gives more depth to the wall, providing a clean, bright look to the work areas. A new built-in desk in the corner is a place for paying bills, keeping in contact with friends, hiding clutter and storing cookbooks.

The clients couldn't have been happier about the end result. And we couldn't have either. We built them a beautiful new kitchen that will meet their needs and hold its value for years to come, and we did it while holding true to our commitment to sustainability.

Project Location

Brookline, MA